18.09.2020    14:37

Πληροφορίες ότι η φρεγάτα «Λήμνος» (F451) «έδειξε τα δόντια της» στην τουρκική Kemal Reis (MEKO)

Σύμφωνα με διάφορες στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές αλλά και δημοσιεύματα σε Ελλάδα και Κύπρο, η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» (F451) φέρεται να «ακούμπησε» με μια φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού, την Kemal Reis (MEKO), η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS.

Υπάρχουν αναφορές ότι η φρεγάτα μας «Λήμνος» υπέστη περιορισμένης έκτασης ζημιές από το «ατύχημα», ενώ η τουρκική φρεγάτα λέγεται ότι υπέστη σοβαρότερη ζημιά.

Η Kemal Reis βρίσκεται στην υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού από το 1997. Δηλαδή είναι μία κατά πολύ νεότερη φρεγάτα από την ελληνική.

Χθες, η αποστροφή στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «ατύχημα» λόγω της μεγάλης συσσώρευσης ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, μάλλον δεν ήταν καθόλου τυχαία.

«Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.