Search
Close this search box.
Search

Το παρασκήνιο με το “κόψιμο” Σαμαρά -Παπαμιμίκου από τη Μαδρίτη

Πριν 9 έτη
 Η επίσημη αποστολή της ΝΔ, στη Μαδρίτη για το εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που γίνεται σήμερα Τετάρτη 21 και αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, δείχνει και το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος.

Από την αποστολή απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει όμως προσωπική πρόσκληση αφού θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ένα από τα πάνελ του Συνεδρίου, καθώς και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Η κατάσταση οδηγεί σε γαλάζιο εμφύλιο που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτήν την ώρα ο Ευάγγελος Μειμαράκης δεν μιλάει καν ουσιαστικά με τον προκάτοχο του στην προεδρία Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί τουλάχιστον φαινομενικά να κρατεί αποστάσεις, από την εσωκομματική μάχη αλλά στο παρασκήνιο κινείται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Όσο για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, μετά και τα ” γαλλικά ” στην ΚΕΦΕ, δεν υπάρχει κανένα πλεον σημείο επαφής.

Πάντως την γαλάζια αντιπροσωπεία, πέρα απο τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, απαρτίζουν ο Έλληνας Επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης,νΚυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νότης Μηταράκης, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων  Γιάννης Σμυρλής, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Πηνελόπη Γαβρά.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.