-->
18.05.2024

Ποιοι μένουν – ποιοι φεύγουν στον ανασχηματισμό, ο ρόλος – κλειδί του Παππά και ποιος γαλάζιος είναι στο «κόκκινο»

Η θερινή ανασύνταξη 

Προ ημερών τα Politikleaks σας αποκάλυψαν ότι εσχάτως στο Μέγαρο Μαξίμου συζητάνε τον δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. ypourgikoΟ Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, έχει πεισθεί ότι το σχήμα δεν τραβάει και άρχισε να συζητά ονόματα. Μόνο που αυτά τα γνωρίζουν μόνο δυο άτομα, ενώ ακόμα και στο περιβάλλον του, δεν έχουν εικόνα για τα πρόσωπα που θα φύγουν και όσα θα έλθουν.

xristos-zwis

Κεντρώοι και κεντροδεξιοί

Επιμένουν όμως τα περί δομικού ανασχηματισμού που θα έχει έντονο άρωμα από το χώρο του κέντρου, αφού θα αξιοποιηθούν κεντρογενή στελέχη, ενώ ενδέχεται να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση και ένα, δυο πρόσωπα από το χώρο της κεντροδεξιάς που εδώ και καιρό είναι σε απόσταση από τη Ν.Δ. Π.χ. κάποιοι συζητάνε το όνομα του Χρήστου Ζώη, κουμπάρου του Πάνου Καμμένου, προσώπου μετριοπαθούς για τον οποίο μιλάει με τα καλύτερα λόγια και ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

KATSELI

Η έλευση της Λούκας 

Ένα πρόσωπο που θα αναλάβει πόστο στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο είναι η Λούκα Κατσέλη. Η αποχώρησή της από την Εθνική Τράπεζα, λόγω και της απαίτησης των πιστωτών, αλλά και λόγω της προεδρίας του κόμματος Κοινωνική Συμφωνία, την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κυβέρνηση. Εξάλλου ο Πρωθυπουργός την εκτιμά απεριόριστα και την θέλει στο κυβερνητικό σχήμα.

dragasakis

Οι μετοχές του Δραγασάκη 

Ιδιαίτερα ανεβασμένες θεωρούνται στο εσωκομματικό χρηματιστήριο της κυβέρνησης οι μετοχές του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη που ανέλαβε προ ημερών το βάρος της υπεράσπισης του κυβερνητικού σχήματος στη Βουλή. Η παρουσία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης για την πρόταση της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015 κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική. Λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος και μετά τηλεφώνησε στον Γ. Δραγασάκη να τον συγχαρεί…Και όπως μαθαίνουν τα Politikleaks στον ανασχηματισμό θα μείνει αμετακίνητος.

Επίθεση φιλίας σε «καραμανλικούς»

Μια κίνηση που συζητήθηκε σε συγκεκριμένους κύκλους της Αθήνας έκανε στην ίδια ομιλία του ο Γ. Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για κάποια στελέχη, δεν ονομάτισε αλλά όλοι κατάλαβαν πως αφορά τους καραμανλικούς, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2015 του έδωσαν την εντύπωση ότι πραγματικά ήθελαν να ολοκληρωθεί και να πετύχει η διαπραγμάτευση και η συμφωνία.

pappas

Ο ρόλος–κλειδί του Παππά

Ο Νίκος Παππάς που έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών, στηρίζεται απόλυτα από τον Πρωθυπουργό, καθώς πολλές φορές λειτουργεί ως αντ’ αυτού και αναλαμβάνει ειδικές αποστολές. Ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλ. Τσίπρα, ο Ν. Παππάς τρέχει τώρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά συζητείται στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, όπως έμαθαν τα Politileaks, να μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

tsipras-skourletis

Στη θέση Σκουρλέτη

Ποιο θα είναι αυτό; Σύμφωνα με την επιθυμία και του ίδιου του Ν. Παππά, εάν αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, θα μετακινηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς είναι ένα πόστο που δίνει σημασία από εδώ και πέρα ο Πρωθυπουργός. Ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως σας είχαμε προαναγγείλει εδώ και καιρό, εκτός απρόοπτου θα μετακινηθεί στο κόμμα και θα αναλάβει στο συνέδριο τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

mits_tzitziΟ Τζίτζι στο…κόκκινο!

Στα μέσα της εβδομάδας υπήρξαν εισηγήσεις από κάποιους στη Συγγρού να διαγραφεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Τελικά επικράτησαν ψύχραιμες φωνές και αποφεύχθηκαν οι επιθετικές κινήσεις, δηλ. η διαγραφή, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

 Διαβάστε επίσης