Search
Close this search box.
Search

Ποιον “στηρίζει” η ΝΔ για την προεδρία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Πριν 7 έτη

Έστω και έμμεσα η ΝΔ φαίνεται πως στηρίζει για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τον Δημήτρη Αναστασόπουλο.
Ο “γαλάζιος” δικηγόρος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των στελεχών που συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα και έχουν περάσει στο Μητρώο Στελεχών.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με έμπειρα γαλάζια στελέχη, ο Αναστασόπουλος έχει πάρει το άτυπο χρίσμα. βέβαια από τον ίδιο πολιτικό χώρο αναμένεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες οι οποίες πρέπει ανακοινωθούν μέχρι την 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα των Δικηγόρων.

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος γεννήθηκε  στην Καλαμάτα Μεσσηνίας το 1975. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Βουκουρεστίου και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Κραϊόβας το 1997, ενώ έλαβε αναγνώριση του τίτλου σπουδών του από το ΔΙΚΑΤΣΑ το 2000.

Το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτορας με βαθμό «Άριστα» μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας με θέμα: «Ιστορική ανάλυση της άσκησης της Ιατροδικαστικής σε σχέση με τη νομοθεσία στην Ελλάδα και συγκριτική ανάλυση με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ όσον αφορά τη σημερινή τους κατάσταση».

Είναι Δικηγόρος Αθηνών από το 2001 και διατηρεί αυτόνομο δικηγορικό γραφείο . Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες την υποψηφιότητα μεταξύ άλλων του στηρίζουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως και η Μαριέττα Γιαννάκου, οι οποίες μάλιστα παραβρέθηκαν στην κεντρική του εκδήλωση – ομιλία.

Ως σύμβουλος του ΔΣΑ  (2014 – 2017) διετέλεσε: 1) μέλος των επιτροπών Ποινικού Δικαίου και Πληροφορικής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), 2) μέλος της μόνιμης επιτροπής Συνταγματικών – Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ και 3) μέλος της επιτροπής τηλεματικής του  ΔΣΑ.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναφέρει ότι «η  Ελληνική δικηγορία διέρχεται σήμερα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης αλλά όχι μόνον αυτής, τη χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας». Παράλληλα, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει: «Είναι κοινή η αντίληψη της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων ότι, ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων έχουν επιτύχει ελάχιστα έως καθόλου αποτελέσματα.

Με την πεποίθηση ότι:
α) Δεν μας αξίζει ένας Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμα και στις απολύτως βασικές απαιτήσεις των μελών του.
β) Η εκπροσώπηση των δικηγόρων δεν μπορεί να υποβαθμίζεται σε επίπεδο  διαρροών, παραπολιτικών σχολίων και ανούσιων προσωπικών αντεγκλήσεων. Η εκπροσώπησή μας δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη προσώπων που συστηματικά πλειοδοτούν στο λαϊκισμό, χωρίς ουδέποτε να καταθέτουν οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.
γ) Η φυγή προς τα εμπρός δεν επιτυγχάνεται μόνο με ατομικές πρωτοβουλίες ή μεμονωμένες προσπάθειες, όσοι άξιοι κι αν είναι εκείνοι που κάθε φορά τις αναλαμβάνουν.
δ) Είναι καθήκον όλων μας να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να παλέψουμε για μία πραγματική αλλαγή νοοτροπίας. Οφείλουμε συλλογικά να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα γίνουν πράξη από μία νέα διοίκηση, αντάξια του λειτουργήματός μας.
ε) Η μετάβαση του Δικηγορικού Συλλόγου στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση των συνθηκών της δικηγορίας στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Η μετάβαση της Δικαιοσύνης στον 21ο αιώνα είναι εφικτή. Αρκεί να το επιδιώξουμε ειλικρινά, με πείσμα και αποφασιστικότητα, όλοι εμείς, οι δικηγόροι, μαζί!».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.