-->
28.09.2023

Πορεία εργαζομένων του Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη: Κινδυνεύουν οι ασθενείς από την έλλειψη προσωπικού (video)

Σε τέλμα οδηγείται το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Η έλλειψη προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια, η αδυναμία να δοθούν ρεπό, η αναστολή προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών στους νοσηλευτές και η έλλειψη προσωπικού σε περισσότερο από το 50% των θέσεων ειδικότητας χαρακτηρίζουν πια το νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο «οδηγείται σε αφανισμό και σε κλείσιμο κλινικών» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και πρόεδρος της ΕΔΟΕΘ, Πέτρος Κετικίδης, και στέλνει μήνυμα: «Κινδυνεύουν οι ασθενείς από την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», λόγω της ελλιπούς νοσοκομειακής κάλυψης».

Για τους λόγους αυτούς, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώτα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και κατόπιν στην έδρα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

 

«Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη. Το νοσοκομείο δουλεύει σήμερα με το μισό προσωπικό που κανονικά θα έπρεπε να έχει. Οι εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολες. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστούν οι καλοκαιρινές άδειες. Είναι, άλλωστε, ανάγκη των εργαζομένων να πάρουν τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια το καλοκαίρι» αναφέρει η διευθύντρια της νοσοκομειακής υπηρεσίας του Γ. Γεννηματά, Πολυξένη Λαοπούλου, και προσθέτει: «Έχουμε 40 ασθενείς με έναν μόνο νοσηλευτή. Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις λάθος. Θέλουμε στήριξη από κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και -αν γίνεται- να αυξήσουμε τις υπηρεσίες του νοσοκομείου μας. Αν ήμαστε περισσότεροι, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χειρουργεία, να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς, να ανοίξουμε κρεβάτια εντατικής θεραπείας που τώρα μένουν κλειστά. Τις χωροταξικές-τεχνικές ανάγκες του νοσοκομείου λίγο ή πολύ μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Την έλλειψη προσωπικού όμως όχι και σε αυτόν τον τομέα θέλουμε στήριξη».

Οι νοσηλευτές από την πλευρά τους δηλώνουν ευρισκόμενοι στα όριά τους. «Η κατάσταση έχει φθάσει στα όριά της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Τα προβλήματα είναι τεράστια και κάθε μέρα δουλεύουμε στα όριά μας» σημειώνει ο νοσηλευτής Νικόλαος Τσίγκας.Διαβάστε επίσης