-->
24.06.2021

Ποτάμι: Η Ελλάδα προσέρχεται στη διαπραγμάτευση δίχως πρόταση

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της στο θέμα της διαπραγμάτευσης ασκεί με ανακοίνωση του εξέδωσε το Ποτάμι.

Σε αυτή το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση «για παλινωδίες» στη διαπραγμάτευση , «επικοινωνιακά παιχνίδια» , και για «νέο παραμύθι» σχετικά με το χρέος της χώρας μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Οι παλινωδίες είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης. Όπως και τα ψέματα για να καλύψει την διαπραγματευτική της ανεπάρκεια. Μετά το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» του κ.Τσίπρα πριν ψηφιστεί το πακέτο των 4.8 δισ., αποδείχθηκε ψέμα και το «toο good to be true» για το χρέος. Παρά την προειδοποίησή μας εδώ κι ένα χρόνο, να προχωρήσουμε σε εθνική συνεννόηση και να μην φθάσουμε να συζητάμε για το χρέος κατά την προεκλογική περίοδο της Γερμανίας, ο κ.Τσίπρας έκανε το αντίθετο. Αφού του τέλειωσαν τα άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια, θεώρησε ότι μπορεί να βρει νέο στο ζήτημα του χρέους.

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε νέο κύκλο αβεβαιότητας. Και αυτό θα συμβεί αν δεν μπούμε στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πρέπει να είναι ο πρώτος άμεσος στόχος. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η περιγραφή μέτρων για το χρέος που θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να πετύχουμε μια καλή λύση μετά τις γερμανικές εκλογές. Η Ελλάδα, δυστυχώς, προσέρχεται στη διαπραγμάτευση δίχως πρόταση. Ο κ.Τσακαλώτος περιμένει έξω από την πόρτα για να δει τα αποτελέσματα του παζαριού Τόμσεν-Σόιμπλε. Επειδή το ζήτημα του χρέους είναι εθνική κι όχι κομματική υπόθεση, χρειάζεται συνεννόηση για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου. Αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το χειρίζεται όπως όλα τα θέματα: με ερασιτεχνισμό και αδιανόητη προχειρότητα. Το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα σερβίρει ένα νέο παραμύθι «πουλώντας» στο εσωτερικό ως επιτυχία ό,τι και αν της δώσουν«. καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.Διαβάστε επίσης