-->
21.03.2023

Που τα βρήκαν και που όχι Λεβέντης και Φλαμπουράρης – Πότε βρέθηκαν και τι συζήτησαν

 Ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση οικουμενικής επανέλαβε σε νέες του τηλεοπτικές δηλώσεις την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κληθείς να σχολιάσει εκ νέου τα περί «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης προχώρησε αρχικά σε ορισμένες διευκρινίσεις, όσον αφορά στις αναφορές που έκανε χθες για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για παρανόηση, σημειώνοντας παράλληλα πως «η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση». Όμως, την ίδια ώρα ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση.

Ο κ. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον κ. Φλαμπουράρη τον οποίο, όπως είπε, «θεωρεί σώφρων». Μάλιστα, τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας».

«Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνησή συνεργασίας Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, στο σημείο αυτό υποστήριξε πως «ένας βουλευτής του Ποταμιού με βρήκε και μου είπε να ρίξουμε την κυβέρνηση». «Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι», επανέλαβε στη συνέχεια, ενώ σχολιάζοντας τη συμμετοχή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συγκυβέρνηση, τόνισε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όμως, ο κ. Λεβέντης σχολίασε και τη Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε «σώφρονα άνθρωπο» ο οποίος «θα βοηθήσει στην οικουμενική».

Διαβάστε επίσης