Search
Close this search box.
Search

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του 5G από τη Huawei

Πριν 5 έτη

Στο ζήτημα της ανάπτυξης της τεχνολογίας «5G» στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, από το βήμα του 2ου «Thessaloniki Regional Forum».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μεταξύ άλλων, επέστησε την προσοχή στην πορεία μετάβασης από το «4G» στο «5G», ενώ σημείωσε πως ΗΠΑ χαιρετίζουν το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει αρχές και αξίες, κοινές για τις δύο χώρες, σε ό,τι αφορά τον χειρισμό τέτοιων δύσκολων ζητημάτων».

Υπογράμμισε δε, ότι δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εφιστά την προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, παραπέμποντας στην «κοινή εργαλειοθήκη μέτρων» για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφάλειας που σχετίζονται με την ανάπτυξη των δικτύων «5G».

«Πολύ απλά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκτιμούν ότι είναι δυνατόν να μετριαστεί επαρκώς ο κίνδυνος περιορίζοντας τον ρόλο ενός μη αξιόπιστου προμηθευτή σε ορισμένα μόνο τμήματα του δικτύου» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στη Huawei.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει απαγορεύσει καθολικά τη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας στην ανάπτυξη του αμερικανικού δικτύου «5G», εγείροντας ζητήματα ασφάλειας, καθώς κατηγορεί τη διοίκηση ότι ενεργεί ως «κατάσκοπος» της κινεζικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει έκκληση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πράξουν αναλόγως. Ωστόσο, προς το παρόν, τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποφύγει να υιοθετήσουν τη σκληρή αμερικανική στάση απέναντι στη Huawei.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.