10.08.2020    21:32

«Προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή», συνέστησε ο Αλ. Τσίπρας για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ζήτησε τη μεσολάβηση Γκουτέρες

Μήνυμα για «προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή» έστειλε στη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σε ό,τι αφορά το συμβάν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησε από τον κ. Γκουτέρες να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.