-->
09.12.2023

Προσπάθεια να «θωρακιστούν» στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ασφαλιστικού – Αύριο συνεδριάζει η ΚΟ του κόμματος

Το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα καθώς από διάφορες πηγές, εντός και εκτός κυβέρνησης έρχονται δηλώσεις που περιπλέκουν το τοπίο.

Εχτές ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σε συνέντευξή του εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως ανέφερε δεν έχει ετοιμάσει το έδαφος για ευρύτερη συνεννόηση για το ασφαλιστικό.

Σήμερα, σε πρωινή του συνέντευξη, ο Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε πως έχει πληροφορίες για 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό! Μάλιστα, ανέφερε ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δεν ανέφερε κάποιο όνομα συγκεκριμένα αλλά στάθηκε στην εσωκομματική αντιπολίτευση που μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβαν οι «53».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση ακόμα και αν του το ζητήσει ο Πρωθυπουργός.

Τι λέει το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές πάντως αναφέρουν, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν 11 βουλευτές οι οποίοι θα καταψηφίσουν, όσο και αν διαφωνούν με το νέο ασφαλιστικό.

Μάλιστα, διαρρέει πως και να διαφωνήσουν κάποιοι δεν θα είναι περισσότεροι από 3 και τονίζουν πως και στην προηγούμενη ψηφοφορία ακούστηκαν πολλά ονόματα τα οποία όμως ψήφισαν κανονικά στο τέλος.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός αναμένεται στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας (στις 13:00) να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που έρχονται στη Βουλή.Διαβάστε επίσης