-->
30.07.2021

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής – Τι κατάθεσε στον ανακριτή

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή Πολυγύρου ο 34χρονος που σκότωσε τη γυναίκα του και απήγαγε τον 4χρονο γιο του, από την Ορμύλια της Χαλκιδικής. Ο Κλοντ Λέσι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο 34χρονος απολογήθηκε μετά από δύο προθεσμίες που είχε ζητήσει και λάβει από τον ανακριτή, καθώς δεν δεχόταν κανένας δικηγόρος δεν τον αναλάμβανε και του ορίστηκε νομικός από την Πολιτεία.

Τα τελευταία 24ωρα κρατούνταν στην Ασφάλεια Πολυγύρου και πλέον αναμένεται να μεταχθή στις φυλακές.

Σε δηλώσεις του, την περασμένη Τετάρτη, ο συνήγορός του είπε σε δημοσιογράφους ότι ο 34χρονος εμφανίζεται μετανιωμένος για τις πράξεις του και είναι αποφασισμένος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο 4χρονος γιος του, Φοίβος, μετά από τρία 24ωρα νοσηλεία στο νοσοκομείο Πολυγύρου, πήρε εξιτήριο την Τετάρτη και βρίσκεται πλέον στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, μαζί με τον 6χρονο αδελφό του.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο συζυγοκτόνος εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ στην επίμονη ερώτηση του ανακριτή γιατί σκότωσε τη γυναίκα του, είπε ότι ήτανθολωμένος. Κληθείς δε να περιγράψει τον τρόπο δολοφονίας, επικαλέστηκε κενά μνήμης:

«Δεν είχα δει τα παιδιά μου τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό της ζήτησα να πάρω τον μικρό μας γιο για δύο μέρες ενόψει των Θεοφανίων, πράγμα με το οποίο εκείνη συμφώνησε. Την ημέρα των Φώτων, κι ενώ το παιδί ήταν μόλις μία μέρα μαζί μου, τον πήρε πάλι επειδή, όπως είπε, ήταν του Σταυρού. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας επικοινωνήσαμε για να πάρω πάλι το παιδί. Τότε εκείνη μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώ τα παιδιά κι ότι πήρε τους καλύτερους δικηγόρους. Θόλωσα, το μυαλό μου έπαθε εμπλοκή. Πήγα σπίτι, αλλά από ‘κεί και μετά δεν θυμάμαι τίποτα.»

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι. «Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι του δικύκλου. Είδα στα χέρια μου αίματα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι υγιείς, έψαξα το παιδί, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί, όχι όμως ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», σημείωσε.

Για το διάστημα των 18 ημερών που ήταν φυγάς και την κινητοποίηση των αρχών, ο 33χρονος φαίνεται να απολογήθηκε πως θεωρούσε ότι η Αστυνομία τον κυνηγάει επειδή άρπαξε τον 4χρονο. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έκανα κάτι κακό. Σκέφτηκα να πάω σε κάποιο αστυνομικό τμήμα να παραδώσω το παιδί. Δεν το έκανα όμως επειδή πίστευα ότι θα με κακοποιούσαν κατά τη σύλληψη και δεν ήθελα να αποτυπωθεί αυτήν η εικόνα στη μνήμη του παιδιού».
Ο 33χρονος επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει κρατούμενος έως τη δίκη του.Διαβάστε επίσης