30.11.2020    13:19

Προχωρά βήμα – βήμα η αθλητική μεταρρύθμιση Αυγενάκη

Παρά τις διαβεβαιώσεις διαφόρων που διατείνονται ότι είναι συνομιλητές του Μαξίμου, ότι δε θα περάσει τίποτα από τον Υφυπ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη ο οποίος «βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου…», η εξέλιξη για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών απογοήτευσε αρκετούς ομοσπονδιάρχες.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είχαν έτοιμη την προκήρυξη εκλογών για να προλάβουν το νόμο Αυγενάκη και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Τελικά, ο υφυπουργός αθλητισμού όχι μόνο είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει», αλλά με τη συγκατάθεση του Μαξίμου συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Τετάρτη στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά στις «Αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών για το έτος 2020», αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι θητείες των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών παρατείνονται ως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και οι εκλογές τους θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο Αυγενάκη που θα κατατεθεί προς διαβούλευση.

Μάλιστα όπως είπε και ο ίδιος από το βήμα της Βουλής η αθλητική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης προχωρά βήμα – βήμα με το επόμενο στάδιο να είναι η θέση σε  διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό.