-->
22.01.2022

Πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου: Ο Γαβρόγλου με έπαυσε και με διώκει πολιτικά

Σε αποχή από τα καθήκοντά του έθεσε τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο υπουργός Παιδείας, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος ο Αθανάσιος Καραμπίνης σε δήλωση του.

Γράφει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης: «Οπως πληροφορήθηκα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντας με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της. Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσει τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

Είχε προηγηθεί κοινοποίηση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πορίσματος από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, για υπόθεση που αφορά την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών και για την οποία έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Καραμπίνη.Διαβάστε επίσης