-->
01.08.2021

Πρώτες «καμπάνες» για μεταμεσονύχτιες βόλτες και καταστήματα που «ξέχασαν» να κλείσουν

Τα πρώτα πρόστιμα σε όσους έγραψαν στα… παλιά τους τα παπούτσια την απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας μοίρασαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής οπότε τέθηκε σε ισχύ (από τις 00.30 πμ έως 5 πμ) το συγκεκριμένο μέτρο.

Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις σε όσους κυκλοφορούσαν χωρίς σοβαρό λόγο στους δρόμους της πόλης, η οποία από την Παρασκευή έχει περάσει στο Επίπεδο 3 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19.

Επίσης, χτες βεβαιώθηκε μια παράβαση σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της πόλης που είχε όρθιους θαμώνες παρότι απαγορεύεται, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου έπεσαν 127 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας η οποία πλέον είναι η υποχρεωτική παντού στη Θεσσαλονίκη, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο που αφορούσαν τη μη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από όσους φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Επεσαν οι πρώτες «καπάνες» σε πελάτες καταστήματος που… ξέχασε να κλείσει στις 00:30

Σε ελέγχους οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργούσε στις 2:30 παρά την απαγόρευση που ισχύει μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, το κέντρο ήταν… κλειδαμπαρωμένο eκ των έσω.

Κόπηκαν 141 πρόστιμα σε θαμώνες ενώ όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού συνελήφθη και κόπηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όλο το βράδυ οι αστυνομικοί ήταν σε πλήρη κινητοποίηση για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων.

 Διαβάστε επίσης