-->
24.10.2021

Πως ο Μπαλάφας «βλέπει» βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Για βελτίωση του οικονομικού κλίματος έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση τριών επενδυτών με τον πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό φέρνει ελπίδα και στοιχεία αισιοδοξίας.
«Η Οικονομία είναι και ψυχολογία. Υπογράψαμε το καλοκαίρι μια δύσκολη συμφωνία για να μην βγούμε από το ευρώ. Ο λαός ενέκρινε τη στάση μας και μας έδωσε 7,5 μονάδες επάνω στις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, αφού υπογράψαμε. Προσπαθούμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είμαστε τζάμπα μάγκες», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας.
Αναφερθείς στη διαφοροποίηση στελεχών στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που ο κ. Δρίτσας έχει διαφορετική άποψη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Οι επενδυτές μένουν στη μεγάλη εικόνα. Δεν μένουν στη δευτερεύουσα, βλέπουν ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται. Δεν κάνουν κομματική πολιτική, το συμφέρον του κοιτάζουν», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο ίδιος τόνισε: «Καλώς κινητοποιούνται, εμείς τους ακούμε», ενώ για τα επεισόδια στην έκθεση Agrotica της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι υποθέτει πως τα έκαναν όσοι θεωρούν ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος υπεράσπισης των συμφερόντων τους. «Δεν έχω κάνει face control», είπε σχετικά.Διαβάστε επίσης