-->
03.12.2023

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους Νέους

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα της Εθνικής ομάδας Νέων επικράτησε της Σερβίας με 6-4 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και διατήρησε τα σκήπτρα του στέλνοντας ευχάριστα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού πόλο.

Η νέα γενιά του πόλο ήταν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης συγκλονιστική. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους της και με όπλα την άμυνα και την επίθεση έδειξε ότι ταξίδεψε στο Κουβέιτ για να διατηρήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που κατέκτησε το 2017. Η ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου βρήκε τα «δελφίνια» μας να προηγούνται με 2-0 και χρειάστηκε να ολοκληρωθούν τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης για να βρουν οι Σέρβοι τον… δρόμο για τα δίκτυα (3-1). Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.


Στην αρχή της 4ης περιόδου οι Σέρβοι σκόραραν στον παίκτη παραπάνω αλλά αμέσως μετά ο Γκιουβέτσης αύξησε τη διαφορά (4-2). Οι Σέρβοι με τον Στανόγεβιτς και τον Μπράνκοβιτς μείωσαν σε 4-5. Δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα ο Κάκαρης σκόραρε στον παραπάνω (6-4). Παρά την προσπάθεια των αντιπάλων μας, τα παιδιά του Τεό Λοράντου διατήρησαν το αποτέλεσμα και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1-, 0-0, 3-3

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς
Ελλάς: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, ΜητράκηςΔιαβάστε επίσης