-->
20.04.2024

Ραγκούσης: Η εθνική μας ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολίασε την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Κοντολέων ως επικεφαλής της ΕΥΠ, δηλώνοντας πως «η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας». Κάνει λόγο για «καταφανές»,«καθολικό ασυμβίβαστο» της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, «γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη -προσωρινά- τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του».

Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει, επίσης, ότι «η δημόσια αντίδραση όλων είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη».Διαβάστε επίσης