-->
04.03.2024

Ραγκούσης σε Χρυσοχοΐδη: Αυτή είναι η διαφορά της «εχθροπάθειας» και της υπεύθυνης Αντιπολίτευσης

Απάντηση στα όσα καταλογίζει η κυβέρνηση για «εχθροπάθεια» στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα εξήγησε στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή τα περί «εχθροπάθειας» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εχθροπάθεια δεν είναι ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και για τα εργασιακά, τακοινωνικά και για τα οικονομικά θέματα και για όλα. Εχθροπάθεια είναι να δίνει η χώρα σου τη μάχη να λύσει το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση τα εθνικά συμφέροντα με την Βόρεια Μακεδονία και εσείς (δηλαδή αυτοί που εκπροσωπείτε σήμερα) να ξεσπούν σε ένα εθνολαϊκιστικό πογκρόμ εναντίον των συμφερόντων της χώρας».

Ο κ. Ραγκούσης συνέχισε λέγοντας ότι «εχθροπάθεια είναι να έχεις μια αξιωματική αντιπολίτευση που σε έχει στηρίξει με αδιανόητο για το παρελθόν και το πολιτικό σύστημα την περίοδο της πανδημίας, που έχει ψηφίσει μαζί σου ΠτΔ που έχει στηρίξει την Συμφωνία της ΑΟΖ με την Ιταλία παίρνοντας μέρος του κόστους που συνεπάγεται αυτή η στήριξη και εσείς να μην έχετε πει ούτε μία φορά ένα μπράβο, ένα ευχαριστώ για τη στήριξη και σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά να συνεχίζεις να εχθρεύεσαι και να πολώνεις με ένα τρόπο λαϊκιστικό, χυδαίο για πάρα πολλούς ανθρώπους».

Μάλιστα στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γιάννης Ραγκούσης αποκάλυψε και για το τηλεφώνημα που είχε κάνει στον κ. Χρυσοχοΐδη την περίοδο των εξελίξεων στον Έβρο, όταν τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούσαν για νεκρό. Είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «και επειδή μιλάτε για εχθροπάθεια, δεν σας πήρα τηλέφωνο κ. Χρυσοχοϊδη και σας ρώτησα για το περιστατικό στον Έβρο που μιλούσαν τουρκικά ΜΜΕ για νεκρό αν είναι αλήθεια, ή όχι και επειδή το διαψεύσατε εμείς δεν αντιδράσαμε. Δεν βγάλαμε ανακοίνωση. Και αυτό είναι ένα άλλο μοντέλο αντιπολίτευσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής αντιπαράθεσης που δεν σας περνάει από το μυαλό.»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Μία υποσημείωση, μία αναφορά και μία διαφορά επειδή εγώ είπα «με ποιους κάθεστε δίπλα» και εσείς «ποια σημαία κρατάω»: «Εγώ σε αυτά τα έδρανα καθόμουν και πριν από δέκα χρόνια. Δεν καθόμουν σε αυτά (έδειξε τα έδρανα της αντιπολίτευσης) και τώρα κάθομαι σε αυτά (έδειξε τα κυβερνητικά έδρανα).”

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:Διαβάστε επίσης