Search
Close this search box.
Search

Ρεγκλινγκ: Χαιρετίζω την πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει το ακριβό δάνειο του ΔΝΤ

Πριν 5 έτη

Χαιρετίζει την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για έναρξη των διαδικασιών αποπληρωμής του ακριβού δανείου προς το ΔΝΤ, ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινκ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι χαιρετίζει τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Τόνισε δε την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή τροχιά, “είναι σημαντικό να βρεθούμε σε μια υψηλή αναπτυξιακή τροχιά”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανάπτυξη τώρα είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν ότι θα βρίσκεται στο τέλος του προγράμματος.

Κάνει λόγο για καλή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό.

Χαιρέτισε δε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να αναλάβει ενέργειες για την αποπληρωμή του ακριβού δανείου του ΔΝΤ.

Επίσης, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Κλάους Ρεγκλινγκ τόνισε πως σήμερα δεν υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ.

“Μας το ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών μεταξύ των προτεραιοτήτων πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε συζήτηση επ΄αυτού”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως “όπως είπα και προηγουμένως, θα χαιρέτιζα κάτι τέτοιο, διότι θα βελτίωνε τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας”.

“Θα πρέπει όμως να γίνει όταν ολοκληρωθεί πρώτα η εσωτερική διαδικασία για την αποποίηση [της αποπληρωμής και των άλλων πιστωτών] και αυτό μπορεί να πάρει δυο μήνες”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ότι ο στόχος για την επίτευξη του στόχου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ θεωρείται υψηλός από το ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως “αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμάς”.

Επισήμανε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως θα τηρηθούν οι στόχοι για το 2019 και το 2020, και οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα, τον επόμενο χρόνο, για τον προϋπολογισμό του 2021.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.