-->
18.05.2022

Σαμαράς για «μαγαζί» ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν μόνο αδίστακτοι τότε, παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετανόητοι

“Η Τουρκία κοντεύει να γκριζάρει ίο μισό Αιγαίο” τονίζει στα ΝΕΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στα Νέα και το Διονύση Νασόπουλο, τραβάει τη δική του διαχωριστική γραμμή απέναντι σε όσους εισηγούνται να ανοίξει ένας διάλογος με την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. «Διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς» ενώ εμφανίζεται αντίθετος και στην προοπτική μιας προσφυγής στη Χάγη στη βάση ενός συνυποσχετικού που θα παρακάμπτει, όπως αναφέρει, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνεται το βασικό όπλο της χώρα μας είναι κατά τον πρώην πρωθυπουργό «να κινηθούμε αποτρεπτικά και να πείσουμε την Τουρκία ότι εάν έμπρακτα παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Όσον αφορά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παραδικαστικό- παρακρατικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι «Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει xωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής.

Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα, σχολιάζει ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ενώ στον απόηχο της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά – Μιωνή τονίζει με έμφαση ότι «κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής. Και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε επικεφαλής», καταλήγει με νόημα.

Για την έρευνα της σκευωρίας Novartis που ολοκληρώνεται αναφέρει: «Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατονόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι θα τους πάω μέχρι τέλους. Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε στην Επιτροπή ο «Ρασπούτιν» κι η παρέα του το έβαλαν και στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε κι όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα. Μετά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Εχω εμπιστοσύνη εξάλλου στη Δικαιοσύνη, προσέφυγα από την πρώτη στιγμή. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα. Το απαιτεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα και η ίδια η Δικαιοσύνη. Γιατί ξέρετε πιο είναι το χειρότερο; Είναι και αμετανόητοι. Ακόμα και σήμερα που έρχονται στο φως τα αίσχη τους εξακολουθούν να συκοφαντούν. Εδώ ο Παπαγγελόπουλος έφτασε στο σημείο να με συνδέσει με τη δίωξη του μακαρίτη Γιάννη Αγγέλου. Τον διαψεύδει η ίδια η τότε ανακρίτρια κυρία Τσατάνη τη δήθεν μαρτυρία της οποίας επικαλείται. Πρόκειται για αλητεία. Γι αυτό σας λέω. Δεν ήταν μόνο αδίστακτοι τότε. Παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετανόητοι.

Για τις αποκαλύψεις από την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή λέει: «Τι να πω εγώ… Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ο,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα δεν πείθουν κανένα. Μαγαζί και παραμάγαζο με ατζέντες εκβιασμούς απειλές χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την καρέκλα της εξουσίας. Μη γελιέστε όμως. Κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές, χωρίς τους τύπους και τις τύπισσες. Και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής του. Και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε επικεφαλής.

Για τη Νovartis και το συμβιβασμό στις ΗΠΑ ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου άλλαξαν την ατζέντα. Στοχοποίησαν υπό τις εντολές Ρασπούτιν τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ Τσίπρα. Κι έτσι η χώρα έχασε την ευκαιρία να εισπράξει τα πρόστιμα από την εταιρεία κάτι που τελικά έκαναν οι ΗΠΑ. Με άλλα λόγια οι συκοφάντες και ευτέλισαν τον δημόσιο βίο και απώλεσαν την ευκαιρία είσπραξης δημοσίων εσόδων Αλλά βλέπετε είχε άλλα σχέδια το μαγαζί…»

Διαβάστε επίσης