-->
24.06.2024

Σαν να μη συμφώνησαν σε τίποτα Τσίπρας – Νταβούτογλου για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που  Αλέξης Τσίπρας και  Αχμέτ Νταβούτογλου συνομιλούσαν στην Άγκυρα για την ανάγκη προσέγγισης των δύο χωρών και τον περιορισμό των προκλήσεων, η τουρκική αεροπορία συνέχισε την συνήθη τακτική της, με πέντε αεροσκάφη να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία εντοπίστηκαν στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ενώ δεν υπήρξε κάποια εμπλοκή.

Η συγκυρία πάντως των σημερινών παραβιάσεων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς συνέπεσαν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το θέμα απασχόλησε τις συνομιλίες των δύο ανδρών, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει μετά την συνάντησή τους ότι πρέπει να συζητηθεί με πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ ο Νταβούτογλου απαντώντας δήλωσε σιβυλλικά ότι το θέμα των παραβιάσεων αφορά και την Τουρκία, αφήνοντας υπόνοιες ότι και ελληνικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.Διαβάστε επίσης