-->
18.01.2021

Επεισόδια στην πορεία της ΓΣΕΕ – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ (video)

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 στην οδό Σταδίου στο ύψος της Ομόνοιας.

Ενώ τη κεντρική πορεία της  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρισκόταν στη Βουλή, κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Με 24ωρη πανεργατική απεργία κλιμακώνεται οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων. Η σημερινή κινητοποίηση οργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Λόγω της απεργίας θα προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας.

Οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας.Συγκεκριμένα, τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον προαστιακό θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και για αυτό θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Επίσης στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν με στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι (ΟΣΥΠΑ) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχει στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00 έως 16.00, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζει: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Κατα τη ΓΣΕΕ η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής».


Διαβάστε επίσης