Search
Close this search box.
Search

Σε… σύγχυση οι ΑΝΕΛ για τον “Ρουβίκωνα” – Σε διαφορετική γραμμή ο Κατσίκης – Πως την “πάτησε” και ο Βούτσης

Πριν 6 έτη

Σύγχυση φαίνεται πως επικρατεί στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, στον απόηχο της απόπειρας εισβολής στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη, ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο «Ρουβίκωνας».

Ενώ νωρίτερα ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στη Βουλή, αμφισβήτησε ευθέως το εάν ήταν ο «Ρουβίκωνας» που πραγματοποίησε την επίθεση, οι ΑΝΕΛ, μέσω τοποθέτησης του εκπροσώπου τους, Θεόδωορου Τοσουνίδη, αναφέρουν ότι «οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο», προσθέτοντας πως «στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝΕΛ και επεδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Η ανάληψη ευθύνης από τον «Ρουβίκωνα», για την εισβολή στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κατσίκη, είναι αποκαλυπτική προθέσεων και στοχεύσεων.

Μόνο τυχαίο δεν είναι τα γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» δήλωσε ο

Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, υπογραμμίζοντας «έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν.»

«Οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και επεδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Να το ξέρουν όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης πέφτει στο κενό», προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης, καταλήγοντας στη δήλωσή του «οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν εκφοβίζονται και δεν φιμώνονται. Παραμένουν όρθιοι στις επάλξεις, ταγμένοι στις αρχές και τις αξίες που υπηρετούν. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται».

Η ανακόινωση του Ρουβίκωνα

Τα μέλη του Ρουβίκωνα στο κείμενο που ανήρτησαν επιτίθενται στον βουλευτή για παλαιότερες δηλώσεις του.

«Όταν ο βουλευτής Κατσίκης ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου γραφικός. Αναζητεί και κατασκευάζει ομοϊδεάτες να στοιχηθούν πίσω του. Αυτοί οι ομοϊδεάτες θα κρατήσουν τη φλόγα της ομοφοβίας αναμμένη, θα συντηρήσουν διακρίσεις και επιθέσεις ώσπου να γυρίσει ο τροχός και ο καθαρός φασισμός να μπορέσει να γράψει νέους νόμους».

Δηλαδή καμιά σχέση με σχέδια κατάλυσης της Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση με το μπαράζ των δηλώσεων και διαρροών από την κυβέρνηση περί οργανωμένου σχεδίου για να την ρίξουν, όπως ανέφεραν διαφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Καμμένος…

Βέβαια με άλλο tweet προσπαθεί να “στογγυλοποιήσει” την προηγούμενη αναφορά του:

Την πάτησε και ο Βούτσης

Μάλιστα, στα περί… συνωμοσιών για αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη όλων των ακραίων ενεργειών που έχουν στόχο, όπως είπε, να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού σε βουλευτές και κόμματα ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από όλα τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

Χωρίς να αποκλείει ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης, ο κ. Βούτσης ο οποίος τόνισε ότι «η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ακραίων φασιστικών ενεργειών πρέπει να είναι «πάνδημη», «καθολική» και να μην γίνεται επιλεκτικά ή συμψηφιστικά χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «μικρή ομάδα ακραίων, που με ακραία, διχαστικά συνθήματα και ενέργειες προσπαθούν να δημιουργήσουν και να επιβάλουν κλίμα εκφοβισμού προς κόμματα και βουλευτές».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε την ανάγκη «δημοκρατικής επαγρύπνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι σε ακραίες ακροδεξιές ενέργειες και προσπάθειες εκφοβισμού των βουλευτών», σημειώνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να τους δώσουν «οξυγόνο». «Αυτό πρέπει να αποτραπεί. Δεν πρέπει να δίνεται «οξυγόνο» σε οποιαδήποτε ακροδεξιά ομάδα που προσπαθεί με ακραίες ενέργειες να δημιουργήσει και να επιβάλει κλίμα εκφοβισμού», επεσήμανε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.