-->
07.12.2023

Σκουρλέτης: Δεν έχουμε επιλεκτικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία

«Δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία, αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι» επιμένει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και τις δανειοδοτήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα.

Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Σκουρλέτης νέες σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα λέγοντας ότι «άν αληθεύει, δε, αυτό που ακούγεται σε δημοσιογραφικούς κύκλους ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει το ρόλο της διασποράς πληροφοριών για λογαριασμό συγκεκριμένων κύκλων των δανειστών με σκοπό τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, τότε αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι σοβαρά».

«Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και όχι άλλων» αναφέρει με νόημα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη πώληση του 17% της ΔΕΗ θα γίνουν αποδεκτά από τους δανειστές. Σημειώνεται ότι το 34$% της ΔΕΗ πέρασε στο νέο υπερταμείο βάσει των προαπαιτουμένων.

«Σήμερα η αγορά ηλεκτρική ενέργειας ανοίγει, άλλωστε έχουν γίνει μια σειρά θεσμικές αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΑΔΜΗΕ διαχωρίζεται ιδιοκτησιακά από τη ΔΕΗ, ενώ το Δημόσιο διατηρεί το 51%. Ακυρώσαμε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, προχωρούμε στις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, θεσμοθετούμε το target model. Μιλάμε για άλλες συνθήκες. Μόνο μια νεοφιλελεύθερη ακαμψία και εμμονή μπορεί να δικαιολογήσει την επαναφορά αυτού του σχεδίου», δηλώνει ο υπουργός.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι δεν τον απασχολεί η προοπτική να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια χρηστή διαχείριση της συμφωνίας του περασμένου χρόνου και μόνο».Διαβάστε επίσης