-->
25.01.2022

Σκουρλέτης: Να επιδοτηθούν χωρίς αποκλεισμούς όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Για αποκλεισμό περίπου 440.000 εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση «φαίνεται να αδιαφορεί για

-την απώλεια 1,3 δισ. ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας

-τη μείωση κατά 4 δισ. ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες

-τη μέση μείωση των μισθών κατά 10%

-την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «αδιαφορεί και για τις δυσμενέστερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην οικονομία, με αποτέλεσμα να πλήττονται με πολλούς τρόπους οι οικογένειες που στηρίζουν τους μακροχρόνια άνεργους» και σημειώνει πως η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε «να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς». Όπως σημειώνει, «κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη».

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει πως η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία: 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

 Διαβάστε επίσης