Search
Close this search box.
Search

Κοτζιάς προς Πούτιν: Και η τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο

Πριν 9 έτη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξέφρασε τη στήριξή του στις ρωσικές θέσεις, ότι δηλαδή οι κινήσεις της Τουρκίας στη Συρία είναι μη φιλικές και αντίθετες προς τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Με ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε τα συλληπητήριά του για την καταστροφή του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία και για τον θάνατο του πιλότου που διενεργούσε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία. Η Αθήνα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τις εκτιμήσεις του Ρώσου προέδρου ότι οι πράξεις της Άγκυρας είναι μη φιλικές προς τη Ρωσία και αντίθετες προς τους στόχους της συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο υπογράμμισε ότι «η Αθήνα καταλαβαίνει καλά την προκλητική γραμμή της Άγκυρας δεδομένων των συχνών και επαναλάμβανόμενων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Άγκυρα, οι οποίες συνεχίζονται για χρόνια».

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε και ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), μιλώντας στη HuffPost Greece:

«Θα ήταν απολύτως δόκιμο και σκόπιμο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να αποστείλει τις παραβιάσεις οι οποίες συνέβησαν μόνο την τελευταία εβδομάδα στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας στο Αιγαίο, με την παράκληση και την υπογράμμιση να γίνει σύνδεση του δικαιώματος της Ελλάδας με αυτού της Τουρκίας για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας. Και να τεθεί το ερώτημα σε περίπτωση κατάρριψης τουρκικού αεροσκάφους πώς θα αντιδρούσε η Ουάσινγκτον, Θα αντιδρούσε αναλόγως;».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.