-->
22.03.2023

Σταθάκης: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως υπογραμμίζει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνεται από τον Economist, στο Βερολίνο, ο υπουργός υποστήριξε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022 και το ζήτημα που τίθεται είναι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

Ο υπουργός είπε μιλώντας στο φόρουμ πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 27 Απριλίου και εκτίμησε πως τόσο το φορολογικό όσο και το συνταξιοδοτικό θα “περάσουν” από τη Βουλή χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β’ εξάμηνο. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις ενδέχεται να αποφέρουν 7-8 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης