Search
Close this search box.
Search

Κοντονής: Είναι άδικο να χαλά η εικόνα του αθλητισμού από δηλώσεις

Πριν 9 έτη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ορμώμενος από τον «πόλεμο» ανακοινώσεων και θέσεων που ξέσπασε μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, καλώντας τους παράγοντες των ομάδων να μην δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τα μέτρα για την τήρηση της τάξης θα φέρουν αποτέλεσμα, ενώ περιέγραψε τη θλιβερή κατάσταση στα οικονομικά ομοσπονδιών και την κατάσταση των σταδίων, κάνοντας ειδική μνεία στη συμφωνία με την ΑΕΚ για το κλειστό του Γαλατσίου. Αποκάλυψε την ομάδα που υποστηρίζει ή μάλλον… υποστήριζε μικρός.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για:

-τα οικονομικά του αθλητισμού: «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για νοικοκύρεμα. Βρήκαμε απίστευτες καταστάσεις σπατάλης. Πλέον υπάρχει έλεγχος στις ομοσπονδίες για το πού πάνε τα χρήματα. Έχουν αρχίσει τακτικοί έλεγχοι σε βάθος τριετίας και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά, δυστυχώς. Αν τα εξοικονομήσουμε τα χρήματα αυτά θα τα επιστρέψουμε στον αθλητισμό, για να βελτιώσουμε τους αθλητικούς χώρους και να παρέχουμε στη νεολαία τις συνθήκες άθλησης που χρειάζονται».

-την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων: «Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα στάδια για να είναι λειτουργικά, πρέπει ο περιβάλλων χώρος να αξιοποιείται. Δεν έχει γίνει τίποτα τόσα χρόνια. Καταστρώνουμε ένα σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου με σχέδιο. Επίσης υπάρχουν στάδια που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ κι έχουν ρημάξει».

-την παραχώρηση του κλειστού του Γαλατσίου στην ΑΕΚ: «Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την ΑΕΚ να κάνει μια επένδυση 2 εκατ. ευρώ, να πάρει το στάδιο μετά τις 15:00 και μέχρι εκείνη την ώρα να ανήκει στο Δήμο. Υπήρξε μια αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ του Γαλατσίου να μην προχωρήσει το θέμα, αλλά τους εξήγησα πως αν δεν γίνει αυτό, θα αραχνιάσει το γήπεδο. Το κλειστό λεηλατήθηκε, έχουν κλέψει ακόμη και το παρκέ και τα πόμολα. Θα πρέπει να έχουμε λίγο ανοιχτό το μυαλό μας για να μπορέσουμε να κάνουμε πέντε πράγματα».

-τα μέτρα ασφαλείας: «Τα πράγματα βελτιώνονται. Υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένας θεσμός που υπάρχει χρόνια, αλλά τώρα εφαρμόζεται. Σύντομα θα υπάρχουν και τα τουρνικέ, οι κάμερες έχουν μπει σε όλα τα γήπεδα και λειτουργούν. Οι κάμερες υπήρχαν και λειτουργούσαν, αλλά αν δεν ξέρεις ποιος μπαίνει και ποιος κάθεται πού, δεν έχει νόημα. Από 1η Ιανουαρίου θα ισχύσει και η κάρτα φιλάθλου».

-τις υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης: «Οι υποθέσεις αυτές ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση ότι άφησε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί, όντας απολύτως ελεύθερη. Αν υπάρχουν παρεμβάσεις στην ίδια τη δικαιοσύνη, είναι η ίδια η δικαιοσύνη αρμόδια».

-την ένταση μεταξύ παραγόντων: «Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Έγινε ένας αγώνας το Σάββατο σε απόλυτα πολιτισμένα πλαίσια και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μεμονωμένα επεισόδια. Είναι πολύ άδικο να χαλά η εικόνα από δηλώσεις που γίνονται στα καλά καθούμενα. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση».

-το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Μέχρι τα 15 μου ήμουν με τον Παναθηναϊκό. Μετά γνώρισα την αριστερά. Καταλαβαίνω την αγάπη κάποιων για την ομάδα τους, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μεγάλοι άνθρωποι φανατίζονται τόσο πολύ, όταν τα μεγάλα και σοβαρά είναι στην κοινωνία. Ο αδερφός μου ήταν Ολυμπιακός και κάθε πρωί ξυπνούσα με φωτογραφίες του Ολυμπιακού πάνω από το κεφάλι μου. Οι αντιπαραθέσεις μας εξαντλούνταν την ώρα που βλέπαμε τον αγώνα».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.