Search
Close this search box.
Search

Στα δυο το Σύνταγμα -ΝΔ: Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά αναρχικοί υπερασπίζονται κυβέρνηση

Πριν 9 έτη

Στο Σύνταγμα έδωσαν «ραντεβού» για σήμερα και οι αναρχικοί, σε αντισυγκέντρωση για το κάλεσμα του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση», σχολίασε η ΝΔ, μόλις έγινε γνωστή η συγκέντρωση των αναρχικών. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο.

«Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος “Παραιτηθείτε”, στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος», ανέφερε ακόμη η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση.

Για πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει η υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία έκανε νωρίτερα λόγο το Μαξίμου ενόψει και της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε». Αναφέρει μάλιστα ότι πρόκειται για σχέδιο που «είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου». «Αναρωτιόμαστε με ποια Κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;» διερωτάται η ΝΔ σε απάντησή της.

Σφοδρή επίθεση στο κίνημα εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Όπως υποστήριξε, το «Παραιτηθείτε» κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή και είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της κοινωνίας.

Για το κίνημα «Παραιτηθείτε» ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναγνώρισε μεν, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ειρηνικά την άποψή του», ωστόσο προσέθεσε ότι η συγκέντρωση θυμίζει «μια άλλη το 1983, που βγήκαν ορισμένες κυρίες με τα γουνάκια και με τα βραχιόλια, να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. «Δημοκρατία έχουμε, υπάρχουν επιλογές. Σέβομαι την επιλογή του καθενός. Εγώ σας είπα τι μου θύμισε, δεν είπα ότι είναι αυτό. Δηλαδή, αν μαζευτούν 50.000 και 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση» τόνισε. 

«Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω για να φωνάξω με όλη τη δύναμη της φωνής μου “φύγετε, έχετε καταστρέψει και τα λίγα πράγματα που επιβίωσαν εν μέσω κρίσης, φορτώσατε 9,5 δισ. στον λαό βερεσέ”. Αν πάω εγώ όμως, θα πουν ότι είναι η ΝΔ από πίσω. Έτσι εύχομαι ένα πραγματικό κίνημα να βρει την έκφρασή του στις διαδηλώσεις και να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει η λογική όσες διαδηλώσεις μας βοηθάνε είναι καλές και όσες όχι τις ονομάζουμε διαδηλώσεις παμπλουτήδηδων» σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας από τη Βουλή τις δηλώσεις Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια για τη δημοκρατία ταυτίζοντας το μέλλον της χώρας με το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Απαντώντας στις δηλώσεις της κυβέρνησης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησε για καθεστωτισμό που απάδει δημοκρατικού κόμματος.»

Τις αλλεπάλληλες απαξιωτικές δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κινήματος καυτηρίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας.

«Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι έχει θεσπιστεί πριν και μετά τη δικτατορία. Αυτοί που έστησαν αγχόνες επί 2,5 χρόνια στο Σύνταγμα δεν μπορούν να λένε στους πολίτες πότε και πού θα διαδηλώσουν ειρηνικά κατά ή ακόμα και υπέρ της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λάρισας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την κινητοποίηση με την παρουσία του σε αυτή, αλλά ξεκαθάρισε ότι όποιος ψηφοφόρος του επιθυμεί έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί. «Πάντως τα προβλήματα λύνονται στις κάλπες με την ενίσχυση της Ένωσης Κεντρώων» κατέληξε ο κ. Καλλιάνος.

Κριτική στις γυναικείες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φωτεινή Πιπιλή, λέγοντας ότι δεν αντέδρασαν στις αναφορές του γγ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη περί «σκισίματος του καλσόν» με αφορμή το κίνημα «Παραιτηθείτε», αλλά και τις σεξιστικές επιθέσεις του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.