-->
02.12.2022

Στην Αθήνα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Στην Αθήνα, παρουσία του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουνίου η πρώτη ευρωπαϊκή διάσκεψη του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia, που στοχεύει στην ανάπτυξη συμμαχιών για την κοινωνική ευημερία

Ο Τζό Μπάιντεν (Joe Biden) έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου για τη διπλωματία και την παγκόσμια συνεργασία «Penn Biden» του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Επιπλέον, στη διάσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο (José Manuel Barroso), μη-εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs International και τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Concordia, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί μια σημαντική συνάντηση περισσότερων από 400 ηγετών από το δημόσιο και ιδιωτικό γίγνεσθαι, καθώς και από μη κυβερνητικούς φορείς, που θα παρέχουν στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις, σχετικά με το πώς συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζονται στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, όπως η αυξανόμενη προσφυγική κρίση, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η περιφερειακή επένδυση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι συνιδρυτές της Concordia, Νικόλαος Λογοθέτης και Matthew Swift, σε δήλωσή τους αναφέρουν, ότι η ανάπτυξη σημαντικών συμμαχιών μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων μέσα και γύρω από την Ευρώπη, είναι το κλειδί ώστε η παγκόσμια κοινότητα να παραμείνει σε μια σταθερή πορεία προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, την εύρεση βιώσιμων λύσεων για το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών.

«Αποτελεί τιμή για εμάς που ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, θα μοιρασθούν μαζί μας την εμπειρία τους και την ηγετική τους ικανότητα, στην κοινή προσπάθεια για να αναδειχθούν λύσεις για μια πιο ευημερούσα Ευρώπη» προσθέτουν.

H Concordia είναι ένας καταχωρημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιζητά την προώθηση και δημιουργία συνεργασιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε επείγοντα παγκόσμια θέματα. Ως διοργανωτής διασκέψεων και διαλόγων με συμμετέχοντες του ίδιου βεληνεκούς, δημιουργός εκστρατειών, και θερμοκοιτίδα ιδεών, η Concordia δημιουργεί ένα νέο μοντέλο για το πώς ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορεί να έχει διεθνή επίδραση σε καίρια ζητήματα. Η Concordia ιδρύθηκε το 2011 από τους Matthew A. Swift και τον Νικόλαο Μ. Λογοθέτη.www.concordia.net.

Το Ινστιτούτο «Penn Biden» του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια για τη διπλωματία και την παγκόσμια συνεργασία, ιδρύθηκε υιοθετώντας την αρχή ότι ένας δημοκρατικός, ανοιχτός, ασφαλής και διασυνδεδεμένος κόσμος ωφελεί όλους τους Αμερικανούς.

Διαβάστε επίσης