-->
02.06.2023

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 4 νέοι καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς

Τόσο οι τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και ο Νίκος Παππάς θα πάνε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Aν και η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αρνείτο να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ να βρεθούν στην επιτροπή για να καταθέσουν ο Νίκος Παππάς και οι τέσσερις υπερθεματιστές, τελικά με την επίκληση ενός ειδικού άρθρου του κανονισμού οι τέσσερις καναλάρχες θα έρθουν στη Βουλή.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά από πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, έκαναν επίκληση συγκεκριμένου άρθρου του κανονισμού που αναφέρει ότι αν ζητούν την κλήτευση προσώπων τα δύο πέμπτα της επιτροπής, τότε υποχρεωτικά θα έρθουν.

Ετσι, οι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, θα δώσουν το «παρών» σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής οι οποίες θα γίνουν με διαφορά ένα μήνα η μία από την άλλη και στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις μόνο ο πρόεδρος της Επιτροπής, δηλαδή η Τασία Χριστοδουλοπούλου, και τρεις ακόμη βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ αυστηρά όσον αφορά στο ποιοι θα υποβάλουν ερωτήσεις, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να απαντά ότι εκείνη «θα εφαρμόσει πλήρως τον κανονισμό».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημα της ΝΔ για να έρθουν στη Βουλή οι 4 καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς με την κανονική διαδικασία.Διαβάστε επίσης