Search
Close this search box.
Search

Στη Φραγκφούρτη ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Λαγκάρντ

Πριν 5 έτη

Στην Φραγκφούρτη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μολονότι η συνάντηση δεν έχει ατζέντα, η σημασία της είναι αυτονόητη, όχι μόνο γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις τετ-α-τετ με τη Γαλλίδα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και γιατί είναι βέβαιο ότι θα τεθούν, έστω και χωρίς να οδηγηθούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τις δύο πλευρές. Δεδομένου δε ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΚΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ευαίσθητο θέμα της κατάργησης της προστασίας της α΄ κατοικίας και η υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την αφερεγγυότητα ιδιωτών, είναι προφανές ότι οι απόψεις που θα ανταλλαγούν θα διαμορφώσουν τις σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες τους επόμενους μήνες.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί κατ’ αρχάς σε διμερές επίπεδο και στη συνέχεια σε διευρυμένο, με συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη για Ευρωπαϊκά Θέματα Δημήτρη Μητρόπουλου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.