-->
22.09.2023

Στη φυλακή ο Πετζετάκις για τον θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία

Προφυλακίστηκε ο γόνος οικογένειας μεγαλοβιομηχάνων πλαστικών Αριστόβουλος Πετζετάκις, για τον θάνατο  του 47χρονου επιχειρηματία Λεονάρδου Σίτινα στο Καβούρι.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι χτύπησε το θύμα με το οποίο γνωριζόταν χρόνια, με μία μόνη γροθιά στο πρόσωπο επειδή του δάγκωσε το χέρι.

Όπως φέρεται να είπε στην ανακρίτρια εκείνη την ημέρα (Κυριακή 1η Μαρτίου) είχε πάει με την κοπέλα του και δύο ανήλικα κορίτσια βόλτα τα σκυλιά τους. «Το θύμα που ήταν πιωμένο βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και μου είπε στα αγγλικά «hey motherfucker». Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο. Τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και τότε εκείνος έπιασε το χέρι μου και άρχισε να το δαγκώνει. Άρχισα να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι….»

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, στο σημείο έφθασε ο θυρωρός, ενώ εκείνος πήγε στο σπίτι του για να πλύνει το χέρι του και να συνέλθει από την ταραχή του. Επειδή το χέρι του είχε πρηστεί, όπως είπε, δύο μέρες αργότερα πήγε σε παθολόγο ο οποίος του έδωσε αντιβιοτική αγωγή και συνέστησε τοπική αντισηψία.

Αναφερόμενος στην κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρων βλαβών που αντιμετωπίζει, ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Είναι ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη. Δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους μου για το θάνατο του θύματος. Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα, διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει το ένα και μόνο χτύπημα….»

Ο 24χρονος κατηγορούμενος τόνισε την άρνηση του θύματος να μεταβεί σε νοσοκομείο και υποστήριξε ότι ο θάνατός του είναι σφόδρα πιθανόν να προήλθε από μετέπειτα πτώση του 47χρονου που συνέχισε την χρήση αλκοόλ. Υποστήριξε ακόμη ότι όταν διασώστες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο πήγαν στο συγκρότημα κατοικιών για να τον πάνε στο νοσοκομείο, εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει.

«Η ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του 24χρονου, Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος. Θα κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης εντός του επόμενου 5νθημέρου».Διαβάστε επίσης