-->
16.10.2021

Στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται σήμερα να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, κατηγορούμενη για σκέλος της υπόθεσης με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Στις 11 Ιουλίου, ο σύζυγός της και πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για μια ακόμη μίζα ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων. Το «δώρο», φέρεται να «επενδύθηκε» σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία και να αποτελεί μέρος των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το εν λόγω συμβόλαιο το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα. Ο εξάδελφός του ωστόσο στην δίκη του απολογία «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Διαβάστε επίσης