Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα στην Βόρεια, με την κυβέρνηση να προβαίνει στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό διασποράς της νόσου.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και την Πέμπτη, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση οδηγείται στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων, ένα από τα οποία είναι το κλείσιμο όλων των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης, οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 211.
Από αυτές, 199 είναι κατειλημμένες και 12 κενές (ποσοστό 6%).