01.10.2020    23:02

Στ. Πέτσας: Ενοχλήθηκε ο Ερντογάν από την επίσκεψη Χάφταρ

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λίγο πριν μεταβεί την Κυριακή στη διάσκεψη για τη Λιβύη, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ακολουθεί «λάθος βηματισμό» και τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «παίζει λάθος το παιχνίδι», σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή» συνέχισε για να προσθέσει: «Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ό,τι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα θετικά στοιχεία της διάσκεψης θα βρουν το βηματισμό τους. Για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν και στις οποίες θα μετέχουν και χώρες που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη, απάντησε ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

«Θα το δούμε μετά την ενημέρωση που θα έχουμε από τον κ. Δένδια. Είμαστε επιφυλακτικοί» είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα «έχει κάνει όλη την προεργασία που χρειάζεται».