-->
17.04.2024

Συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη για την Κεντροαριστερά

Με δηλητηριώδεις αιχμές μεταξύ των υποψηφίων, δεσμεύσεις για την «επόμενη ημέρα», αλλά και είδηση, κύλησε το πρώτο debate για την Κεντροαριστερά που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη βρέθηκαν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης και οι Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης και Κ. Γάτσιος.

Οι εννέα υποψήφιοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα).

Συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η συμφωνία Φώφης-Σταύρου και οι αντιδράσεις

Σε σχετική ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η τολμηρή συμφωνία που έχει κάνει με την κυρία Γεννηματά είναι πως «ο πρόεδρος θα έχει το τιμόνι της παράταξης θα καθοδηγεί τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες. «Ομως οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν διαλύονται θα ήταν δώρο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε. Και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε: «Δεν θα επαναλάβω όσα είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Τα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωράκη και όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ απόλυτα».

Για να σχολιάσει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης: «Πήρα το μήνυμά μου ότι οι δύο τα έχουν συμφωνήσει ερήμην των υπολοίπων».

Παρεμβαίνοντας και ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι πολύ κακή για τους πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν».

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα. Σε σχόλιό τους μετά το debate κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων τόνιζαν: «Ακούσαμε για μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Σ’ αυτά οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους, εδώ και καιρό».

 

 Διαβάστε επίσης