Search
Close this search box.
Search

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή: Που βρέθηκαν, τι συζήτησαν

Πριν 8 έτη

Μετά από έξι μήνες στην προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή.

Το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κηφισιά.

Μάλιστα το τραπέζι ήταν για τέσσερις αφού το παρών έδωσαν και οι γυναίκες τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε εδώ και καιρό να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα. Αφού όχι μόνο ήθελε να διατηρήσει ζεστές  τις σχέσεις του με τον μακροβιότερο πρόεδρο του κόμματος και το πιο αγαπητό πρόσωπο της κεντροδεξιάς αλλά παράλληλα για να στείλει και ένα μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα δείχνει έντονη κινητικότητα.

Ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε την πρόσκληση ενώ επανέλαβε στον πρόεδρο της ΝΔ για ακόμη μια φορά πως δεν επεμβαίνει στα εσωκομματικά παρά μόνο αν ζητηθεί η άποψη του.

Πάντως οι πληροφορίες λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως το αίτημα για εκλογές πρέπει να παγώσει και η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με επιχειρήματα, την ώρα που ο Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει και την δεύτερη αξιολόγηση.

Όσο για τον εκλογικό νόμο συμφώνησε με τον Μητσοτάκη πως η απλή αναλογική που προωθεί ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει σε ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής .

Οι καλά μυημένοι πάντως παρατηρούν και την στροφή που φαίνεται να κάνει ο Μητσοτάκης και να εξετάζει το ενδεχόμενο να εκλέγεται από τη βάση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αν δεν βγαίνει από τη Βουλή ώστε να μην οδηγείται η χώρα σε πρόωρες εκλογές .

Μια μεσοβέζικη λύση που όμως είναι πιο κοντά στον Καραμανλή που εδώ και χρόνια υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από τη βάση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες όμως για να υπάρχει μια σταθερά στο πολιτικό σύστημα , ποσό μάλλον αν περάσει και η απλή αναλογική.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.