01.10.2020    18:59

Συναγερμός σε τρία σχολεία της Πάτρας: Η μητέρα του μαθητή που αντιδρούσε για τη μάσκα θετική στον κορωνοϊό

Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για τις αρχές η υπόθεση με την μητέρα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ενώ συμμετείχε στην κατάληψη στο σχολείο του γιου της στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το protothema.gr η ιχνηλάτηση αλλά και η εκτίμηση για το εύρος της διασποράς είναι αδύνατη, αφού πήγες στο σχολείο να συμπαρασταθεί στην κατάληψη, να δώσει χρήματα στο γιο της και μετά πήρε με το αυτοκίνητό της και συμμαθητές του παιδιού της! Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», κάτι που θα έπρεπε να την κάνει πολύ πιο προσεκτική αφού ανήκει σε ομάδα εργαζομένων υψηλού κινδύνου!

Σύμφωνα πληροφορίες όταν πήρε το παιδί της από το σχολείο μετέφερε με το αυτοκίνητό της και συμμαθητές του παιδιού για να τα πάει στα σπίτια τους. Τα παιδιά συνέχισαν τις επαφές και τις δραστηριότητές τους, μερικά από τα οποία είχαν και αθλητικές δραστηριότητες.

Σε καραντίνα είναι και ο πατέρας του παιδιού- είναι εκπαιδευτικός- όπως λέει στο thebest.gr  ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. Σύμφωνα με τον ίδιο σε καραντίνα είναι και ένας μαθητής από άλλο Λύκειο που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία για τρία σχολεία. Το 2ο Λύκειο, το Λύκειο του μαθητή που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας αλλά και για το σχολείο όπου εργάζεται ο πατέρας του μαθητή του 2ου Λυκείου.

Η ίδια νωρίτερα, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για τις ενέργειές της και τις πράξεις της, δήλωσε ότι «δεν είμαι κατά της μάσκας, όπως λανθασμένα γράφτηκε αρχικά, αλλά ίσα ίσα δεν την αποχωρίζομαι»,.

Ακούστε τι είπε στον Σκάι Πάτρας:

Αποκαλύπτει πως είχε έλθει σε επαφή με την Διευθύντρια, υποδιευθυντή, καθηγητές και κάποιους μαθητές που μετέφερε σπίτια τους.

Η μητέρα, όπως εξήγησε στο OPEN, στηρίζει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε, αλλά όπως διευκρίνισε, οι μαθητές που κάνουν κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πάτρας δεν είναι κατά της χρήσης μάσκας, αλλά κατά της χρήσης μάσκας ως μοναδικού μέτρου πρόληψης. Ζητούν δηλαδή και μάσκα να φορούν αλλά και οι τάξεις να μην έχουν πάνω από 15 μαθητές και να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες… Παρόλα αυτά η ίδια βρέθηκε θετική…

Όπως είπε, πήγε πριν πάει να κάνει το τεστ κορωνοϊού να αφήσει χρήματα στο παιδί της στα κάγκελα του σχολείου. Στην συνέχεια έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Στο μεταξύ, οι μαθητές στο 2ο Λύκειο της Πάτρας, συνεχίζουν την κατάληψη, ενώ περιμένουν οδηγίες, για το πως θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Τώρα οι μαθητές μαζί με τα διάφορα αιτήματά τους καταγγέλλουν πως, οι καθηγητές δεν έκαναν καμία ενέργεια αφού έμαθαν πως η μητέρα που πήγε από το σχολείο έχει κορωνοϊό. «Δεν έμειναν σπίτι, ούτε έκαναν τεστ» λέει στο thebest,gr μαθητής του σχολείου, ο οποίος ζητά οι καθηγητές να μείνουν σπίτι τους μέχρι να κάνουν τεστ και να βγουν αρνητικά.

Να σημειώσουμε ότι το πρωί στο χώρο του σχολείου υπήρξε ένταση. Ο διευθυντής ζήτησε από τους καταληψίες να ανοίξουν τις πόρτες και να μπουν τα παιδιά μέσα. Οι μαθητές ζήτησαν την απολύμανση του χώρου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι φορούσαν μάσκες. Όμως, η εικόνα που δημοσιεύει το thebest.gr διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό, αφού κανένας μαθητής δεν φορούσε.