-->
27.06.2022

Συνελήφθη 30χρονος Σύρος διακινητής μεταναστών στη Σάμο

Με μια κλεμμένη βελγική άδεια παραμονής και ένα πλαστό συριακό διαβατήριο κυκλοφορούσε στο Βαθύ της Σάμου ένας 30χρονος Σύρος που υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της τοπικής Ασφαλείας και διαπιστώθηκε ότι οι αρχές του Βελγίου τον αναζητούσαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το συγκεκριμένο αδίκημα κι έτσι συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου για να γίνει εκτελεστό. Ωστόσο, σε βάρος του ασκήθηκε και δίωξη για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ενώ τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έδειξε στους αστυνομικούς κατασχέθηκαν.

Με πλαστό διαβατήριο και πλαστό δίπλωμα οδήγησης από την Τσεχία επιχείρησε να φύγει από τη χώρα με προορισμό την Τουρκία, ένας 35χρονος Ιρακινός που έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων του Έβρου οδηγώντας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με σουηδικές πινακίδες. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενο για πλαστογραφία.
Διαβάστε επίσης