-->
24.06.2021

Συνεργασία της ΠΕΔ-ΚΜ με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής» Νικόλαος Πέντζος. Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη πρωτοβουλιών ομάδων, ατόμων και φιλανθρωπικών σωματείων, που δραστηριοποιούνται στα όρια των 38 δήμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε παιδιά και νέους που το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών θα προωθείται η σύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με ιδρύματα και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που έχουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς και προσφέρουν κοινωνικό έργο, (ιδιαίτερα προς τα παιδιά και τους νέους) και ασχολούνται με φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις, καθώς και με συσσίτια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στο «Δίκτυο», άλλωστε, συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.Διαβάστε επίσης