-->
19.04.2024

Σφοδρή επίθεση του ΔΟΛ στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κάνει με άρθρο του το Βήμα, με αφορμή τους χειρισμούς της για το προσφυγικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Έχει μεγάλες ευθύνες το σχήμα που κυβερνά για την επαπειλούμενη ολοκληρωτική βύθιση της χώρας, εξαιτίας κυρίως των ιδεοληψιών που διακατέχουν την ηγεσία του…»

Διαβάστε το άρθρο του Βήματος:

H κυβέρνηση του κ.Τσίπρα κυριαρχούμενη από τις πεποιθήσεις και τις αλήθειες της υποτίμησε εξαρχής την προσφυγική κρίση. Με την ανάληψη της εξουσίας στη χώρα εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών συνόρων, χωρίς καμία πρόνοια για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις.

Ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα στελέχη της σχεδόν απηύθυναν ανοιχτές προσκλήσεις στους απανταχού κατατρεγμένους ότι η Ελλάδα είναι σίγουρη γέφυρα για την προηγμένη Ευρώπη.Δεν είναι τυχαίο ότι τα προσφυγικά κύματα έλαβαν διαστάσεις από τον Ιανουάριο του 2015 και εντεύθεν.
Πίστευαν ανοήτως οι κυβερνώντες ότι ανοίγοντας τις πύλες της χώρας και διευκολύνοντας το ταξίδι των προσφύγων προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη όλα τα εξελίσσονταν ομαλώς.
Συνέβη αυτό στην αρχή,μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι εταίροι μας την ένταση και την έκταση του προσφυγικού κύματος. Όταν το προσφυγικό κύμα γιγαντώθηκε ήλθαν και οι αντιδράσεις. Και μαζί η πίεση προς την Ελλάδα να αναλάβει δράση.
Αρχικώς οι ευρωπαίοι μιλούσαν για την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων, μετέπειτα έθεσαν ζήτημα δημιουργίας μονάδων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων και τώρα απομονώνουν τη χώρα μας ως άλλη υγειονομική ζώνη.
Είναι μαθηματικώς βέβαιον πια ότι επί ελληνικού εδάφους θα εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και η χώρα θα μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο hotspot.
Ήδη τα γεγονότα των τελευταίων ημερών βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Παντού πλέον στην Αθήνα, στη Λαμία, στη Λάρισα, σε όλη την διαδρομή προς τα σύνορα αναζητούνται δημόσιοι χώροι προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή των προσφύγων κάτω από υποφερτές συνθήκες.
Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παρακαλούν δημάρχους και περιφερειάρχες να βρουν λύσεις ανάγκης, την ώρα που οι πρόσφυγες αδημονούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη και οι ντόπιοι εξεγείρονται και εξ αυτού του λόγου.
Η κατάσταση περιγράφεται χαοτική και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν επεισόδια και γεγονότα ανεξέλεγκτα το επόμενο διάστημα.Οι τοπικοί άρχοντες αυτοχαρακτηρίζονται »ταξιθέτριες στο χάος » καθώς δεν έχουν βοήθεια από πουθενά.
Η Ελλάδα κινδυνεύει όντως πια να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, σε ζώνη προβληματική και επικίνδυνη για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους της.
Η κυβέρνηση εμφανώς πια δεν ελέγχει την κατάσταση, το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί όπως υποτιμητικά δήλωσε πρόσφατα ο βούλγαρος πρωθυπουργός, συμμάχους δεν έχει στην υπόθεση αυτή και το πιθανότερο είναι να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με κρίση εθνικών διαστάσεων.
Έχει μεγάλες ευθύνες το σχήμα που κυβέρνά για την επαπειλούμενη ολοκληρωτική βύθιση της χώρας, εξαιτίας κυρίως των ιδεοληψιών που διακατέχουν την ηγεσία του.
Δεν μένει πολύς χρόνος στη διάθεση των κυβερνώντων προκειμένου να χτίσουν έστω τώρα υποτυπώδη εθνική πολιτική απέναντι στην μείζονα προσφυγική κρίση.
Αν δεν αναζητήσουν στήριξη και βοήθειες, αν δεν συμφιλιωθούν έγκαιρα με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, θα χαθούν και μαζί τους δυστυχώς η χώρα ολάκερη…


Διαβάστε επίσης