-->
03.12.2023

Τέλος και η Softex – Κλείνει το εργοστάσιο – Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης

Την πολυεθνική εταιρεία Bolton Group για το κλείσιμο του εργοστασίου τηςSoftex (Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα) καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας λόγο για ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία που αφήνει περίπου 200 εργαζόμενους στο δρόμο καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της Softex που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα”, έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.Διαβάστε επίσης