25.11.2020    13:13

Τασούλας: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση αρμοδιότητας του σωφρονιστικού συστήματος

Ειδική αναφορά στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας σε δήλωσή του για την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον Συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα. Οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος» αναφέρει.
«Για να φτάσουμε όμως εδώ -προσθέτει ο Πρόεδρος της Βουλής-, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα».
Καταλήγοντας ο κ. Τασούλας επισημαίνει ότι σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη, μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά.