Search
Close this search box.
Search

Τα έσπασαν πάλι οι κουκουλοφόροι – Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα

Πριν 7 έτη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως στις οδούς Σπύρου Τρικούπη, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 44η επέτειο από το Πολυτεχνείο.

Μία γυναίκα δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο όταν χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Το τραύμα θεωρείται σοβαρό καθώς έχουν χτυπηθεί αιμοφόρα αγγεία και πιθανώς νεύρα. Έχει διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» όπου και θα χειρουργηθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από πυροσωλήνα.

Περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές πέταγαν επί περίπου δύο ώρες βόμβες μολότοφ προς αστυνομικούς, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων ακόμα 150 άτομα έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Από τις 22:00 το βράδυ και μετά η ένταση αποκλιμακώθηκε ελαφρά, με δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάσσονται σε κομβικούς δρόμους ώστε να εμποδίσουν την κίνηση προς την πλατεία, ενώ συχνά ακούγονται χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τις ταραχές προκλήθηκαν φθορές σε προσόψεις και εξώπορτες πολυκατοικιών, ενώ έχουν πυρποληθεί και δύο αυτοκίνητα.

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν ακόμη 23 πρόσωπα, τα οποία πάντως μετά αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Επτά προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη, απ’ όπου, με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή, έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλέ ντε Σπορ».  Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το παραπάνω σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σήμερα το πρωί θα εξεταστεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντάς τα στο δρόμο, για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στην είσοδο του κτιρίου. Οι κουκουλοφόροι συμμετείχαν σε πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ προηγουμένως έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.