Search
Close this search box.
Search

Τα γαλάζια “δελφινάκια” ετοιμάζονται για την μεθεπόμενη μέρα

Πριν 9 έτη

Πολύ λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής σε σχέση με την εσωκομματική μάχη που μόλις ξεκίνησε στη ΝΔ. Αφού όπως είναι φυσικό αποτελεί το μήλον της έριδος, ως ο νεώτερος εκπρόσωπος της οικογένειας Καραμανλή.

Ήδη χθες το μεσημέρι μέσω μιας ανακοίνωσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως “όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για οποιαδήποτε εμπλοκή μου στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο λόγος είναι απλός: η διαδικασία μέχρι τώρα απογοητεύει την κοινωνία και σε τελική ανάλυση αδικεί και τους ίδιους τους υποψηφίους. Ελπίζω στην πορεία αυτό να αλλάξει. Προσωπικά, θα ήθελα λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες και πολιτικό διάλογο. Αυτό που προέχει είναι να μην βγει η παράταξη τραυματισμένη και να μην χάσει τη σοβαρότητά της”.

Προηγουμένως είχε αναπτυχθεί μια φημολογία από συγκεκριμένα μέσα ότι ο ίδιος στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Μάλιστα η όλη διαρροή είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής όταν συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας υποστήριζαν πως μπορεί να μην έχουμε μαζί μας τον πρώην πρωθυπουργό αλλά έχουμε τον Κώστα Καραμανλή το νεώτερο.

Η πλευρά Τζιτζικώστα προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγμα στην οικογένεια Καραμανλή ενώ το αποκορύφωμα ήρθε με τη διαρροή ότι ο Σερραίος βουλευτής είχε υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Κώστας Καραμανλής να αδειάσει έστω και εμμέσως τον Απόστολο Τζιτζικώστα υποστηρίζοντας παράλληλα πως η όλη διαδικασία απογοητεύει την κοινωνία.

Την ίδια ώρα όμως χθες ένας άλλος γόνος ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθάριζε πως όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος αλλά “δεν πουλάει την υπογραφή του” με τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και θα παραμείνει στην περιφέρεια, καρφώνοντας παράλληλα τον Απόστολο Τζιτζικώστα που χρησιμοποιεί την περιφέρεια για να μεταπηδήσει στην κεντρική σκηνή.

Μπορεί η παρέμβαση των δυο ανδρών να ήταν συμπτωματική αλλά δείχνει ξεκάθαρα πως ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ο Κώστας Καραμανλής από την στιγμή που δεν κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΔ, ξεκαθαρίζει την στάση του και παίρνει σαφείς αποστάσεις. Από την άλλη ο Κώστας Μπακογιάννης παραμένει στο παιχνίδι, αλλά από το μετερίζι της αυτοδιοίκησης αφού αποφάσισε να ολοκληρώσει πρώτα την θητεία του και μετά να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μια προβολή στο μέλλον δείχνει ότι η επόμενη εσωκομματική μάχη θα είναι μεταξύ των δυο ανδρών με έπαθλο τον γαλάζιο θρόνο. Κώστας Καραμανλής και Κώστα Μπακογιάννης παίρνουν ήδη θέση μάχης για τη μεθεπόμενη μέρα…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.