-->
26.09.2021

«Τα πήρε» ο Κώστας Καραμανλής με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για το Πάτρα – Πύργος

Δεν χαρίστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απέναντι σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κια του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οδικό άξονα «Πάτρα -Πύργος». Η αφορμή για την έκρηξη του Κώστα Καραμανλή ήταν  όλα όσα ειπώθηκαν για το συγκεκριμένο έργο από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύση Καλαματιανού περί δήθεν καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου από την κυβέρνηση.

«Ξαφνιάζομαι από την υποκρισία, είπε ο Κώστας Καραμανλής, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε τα τροχαία δυστυχήματα που γίνονται στον αυτοκινητόδρομο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις του έργου. Οι βουλευτές του δεν έβγαζαν κουβέντα και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο και τολμάτε να επικαλείστε τα θύματα των τροχαίων; Εσείς και το κόμμα σας τινάξατε το έργο στον αέρα με τις κατατμήσεις. Και το κάνατε για να ενισχύσετε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο. Γι’ αυτό είχατε δώσει 4 από τα 8 κομμάτια στον κ. Καλογρίτσα και την εταιρία Τοξότης. Για να τον βοηθήσετε να γίνει καναλάρχης και εκδότης. Και τώρα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς Καλογρίτσες της δεξιάς δεν θα δεχτούμε», ανέφερε οργισμένος ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τα αίματα άναψαν πάλι όταν ο Διονύσης Καλαματιανός ισχυρίστηκε ότι το έργο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται αλλά δεν προχωρά επειδή ο κ. Καραμανλής «έχει εμμονή με τις υφιστάμενες εργολαβίες τις οποίες θέλει να απομακρύνει», ενώ και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρόταν για τις βολές του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας «για σύγχρονο γεφύρι της Άρτας».

Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε και τους δύο βουλευτές ότι εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένου εργολάβου. «Δεν τολμάτε να τον κατονομάσετε αλλά  επικαλείστε τις επιστολές του» είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής. «Αυτοί που κρύβονται πίσω από εταιρίες ιταλικές που δεν υπάρχουν. Κατατμήσατε το έργο ως μη οφείλατε για να κάνετε τον κ. Καλογρίτσα εκδότη.  Κι αφού δεν σας βγαίνει ο Καλογρίτσας μου κουνάτε τώρα εδώ επιστολές άλλων εργολάβων. Αν συνεχίσουμε την κατάτμηση το έργο δεν θα γίνει ποτέ! Εξυπηρετείτε μήπως συμφέροντα εργολάβων; Εμένα λοιπόν και την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την ενδιαφέρουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς θα βρούμε λύση και το έργο θα τελειώσει και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται για την τεράστια καθυστέρηση σε αυτό», κατέληξε ο υπουργός.

Αντέτεινε, δε, στους ισχυρισμούς του κ. Καλαματιανού ότι το έργο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ότι είναι κάτι παλιομηχανήματα και προσπαθούν να δείξουν ότι κάτι γίνεται. «Στην εργολαβία αγαπητέ μου σκουπιδότοπο παρέλαβε η ΝΔ και έχει διαταχθεί ΕΔΕ», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, ώστε το τίμημα να μην είναι υπερβολικά πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου, καθώς και με την Κομισιόν για την έγκριση επαναφοράς του έργου στην αρχική παραχώρηση, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν το 2023 και να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής των κονδυλίων.Διαβάστε επίσης