-->
06.12.2021

Τελευταία ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή: Είμαι και θα είμαι μάχιμος πολίτης

Με το μήνυμα ότι αν και δεν θα είναι μέλος της επόμενης Βουλής είναι και θα είναι μάχιμος πολίτης έκλεισε την τελευταία ομιλία του στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενη Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εύχεται «στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Να αντιληφθεί επίσης τη σημασία και την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την ανάγκη προστασίας του κύρους του κοινοβουλίου κάτι που ισχύει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί να αναλάβει την κυβέρνηση».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο νέος ποινικός κώδικας δεν καθιστά επιεικέστερα τα άρθρα που είναι κρίσιμα για τη διερεύνηση της σκευωρίας της Novartis».

Δεν παρέλειψε ακόμη να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους βουλευτές για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις.

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως «ήταν ελαφρώς καλύτερο πανευρωπαϊκά σε σχέση με την άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για την φιλελεύθερη δημοκρατία».


Διαβάστε επίσης