Search
Close this search box.
Search

Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Πριν 4 έτη

-Yeni Safak: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της Safak είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο οποίος θερίζει τον πληθυσμό της γείτονας χώρα. “Τον Νοέμβριο έρχεται το εμβόλιο κατά του Covid-19” είναι ο κεντρικός τίτλος του άρθρου της Safak, προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να καθησυχάσει τους Τούρκους. Ακριβώς από πάνω διακρίνεται το αφιέρωμα της Safak στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να λένε πως “ο Ερτνογάν κατέστησε σαφές σε όλο το πλανήτη πως η Τουρκία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται”.

YENİ ŞAFAK Gazetesi 18 Eylül 2020, Cuma Günü Manşeti

-Turkiye: Κεντρικό θέμα και στην Turkiye είναι οι εξελίξεις στο χώρο του εμβολίου κατά του κορωνοϊου. “Ως τα Χριστούγεννα θα έχουμε το εγχώριο εμβόλιο κατά του Covid-19” είναι το αισιόδοξο μήνυμα των Τούρκων δημοσιογράφων. Φυσικά, από το πρωτοσέλιδο της εθνικιστικής εφημερίδας που στηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επικριτικές αναφορές σε Μακρόν και Μητσοτάκη αλλά και οι απειλές εις βάρος της Αθήνας.

TURKEY News September 18, 2020 Friday Cuff

-Anadolu: Κεντρικό θέμα και στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας βρίσκεται η αναφορά του Ερντογάν για την δυνατότητα διπλωματικής λύσης στην κρίση με την Ελλάδα. “Ας δώσουμε στην διπλωματία μια ακόμα ευκαιρία” φαίνεται πως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu.

-Sabah: Πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στην Daily Sabah είναι οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την ελληνοτουρκική κρίση. “Ο Ερτνογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα” είναι ο κεντρικός τίτλος του ιστότοπου της Sabah.

Hürriyet: “Ο πρόεδρος Ερντογάν: Έγινε κατανοητό ότι δεν θα υποκύψουμε σε ληστεία”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες εκφώνησε ομιλία σε τελετή Απονομής Κρατικού Παράσημου Υπερηφάνειας που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Μιλλέτ στο Μπέστεπε. Ο κ. Ερντογάν σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι υπερασπίζουν τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κάποιους να φυλακίσουν στις ακτές της, τη χώρα η οποία διαθέτει την μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψουν τη ληστεία.

Haber Türk: ” Έκκληση προς την ΕΕ από τον Καλίν για να είναι δίκαιη”

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν εκφώνησε ομιλία στην εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων με θέμα “Ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: Απειλές συγκρούσεων και προοπτική διαλόγου”. Ο Καλίν ανέφερε ότι η ΕΕ πρέπει να ενεργεί ως έντιμος μεσολαβητής σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο επίσης το συμφέρον της Ένωσης δεν πρέπει να περιοριστεί προς όφελος ενός μόνο μέλους.

Star:” Ο Τσαβούσογλου με τον Στόλτενμπεργκ συζήτησε την Ανατολική Μεσόγειο”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Sabah: ” Μια πρωτιά με την επιτυχία του εθνικού μη επανδρωμένου πολεμικού αεροσκάφους ‘Aksungur’”

To μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος ‘Aksungur’ που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την  Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε. (TUSAŞ), πραγματοποίησε πτήση εξοπλισμένο πάνω από 1 ημέρα σε υψόμετρο 20 χιλιάδων ποδιών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.