-->
24.10.2021

Τι είχε πει ο μητροπολίτης Λαγκαδά που απεβίωσε από κορωνοϊό για τις μάσκες (video)

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρξε θετικός στον Covid-19.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελούσε και ειδική δέηση κατά του κορωνοϊού.

Τι είχε πει όμως για τον ιό, τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο και τις μάσκες, ιδιάιτερα μετά τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες και ιδιαίτερα την 28η Οκτωβρίου έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης;

«Να γίνει μια διάκριση, την ώρα που έγινε το ρεπορτάζ ιερείς κι αρχιερείς ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας για να εισέλθουμε στον ναό για να αρχίσουν τα τελετουργικά και η τήρηση των νόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί που αφορούν την προστασία για τον κοροναϊό» ανέφερε.

Σημείωσε μάλιστα ότι η εικόνα του ναού του Αγίου Δημήτριου φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν έχει καμία σχέση.

Υπογράμμισε την συνεργασία και την προσπάθεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και όλων των ανθρώπων της εκκλησίας για «να φτάσει ο ναός που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων να έχει στο τέλος 50 άτομα την ώρα της δοξολογίας. Υπήρξε προσαρμογή κατά τρόπο απόλυτο».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου έγινε με ιερείς που αποτελούν την άμεση οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

«Η Αγία μας εκκλησία από την πρώτη στιγμή έτεινε ευήκοο νους στα μέσα της πολιτείας που έχουν συστηθεί και εφαρμόζονται. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολη η απολύτως εφαρμογή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε αναφορά στα fake news και σε όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα. «Εμείς λέμε φορέστε τις μάσκες».

Διαβάστε επίσης